Heb ik een extra tandverzekering nodig?

In België zijn een groot deel van de specialisten, waaronder tandartsen en orthodontisten, niet geconventioneerd. Wat betekent dit concreet voor de facturen van je tandzorgen? Een bezoek bij de tandarts kan je heel wat kosten. De Belgische sociale zekerheid wordt beschouwd als een van de besten ter wereld maar op vlak van tandzorg is de aangeboden dekking beperkt. Wat als je een nieuwe prothese moet laten zetten of je kinderen een orthodontie-behandeling nodig hebben?

Doordat er zo weinig geconventioneerde tandartsen zijn, is de kans groot dat de tandarts die je bezoekt niet geconventioneerd is. De honorariumsupplementen schommelen veel van de ene tandarts tot de andere. Sommige tandzorgen zijn helemaal niet gedekt door de ziekenkas of minder indien je niet jaarlijks op controle gaat. Zo wordt er slecht een kleine terugbetaling voorzien van een tandsteenverwijdering indien je het jaar voordien niet op jaarlijkse controle bent geweest.

Gelukkige hebben sommige ziekenfondsen hiervoor verzekeringen die een extra tussenkomst kunnen aanbieden voor deze tandzorgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *